Young adult

Besynnerliga Barn

2016-07-25 21:25 #0 av: Daehyun_cheesecake

Någon som läst ´Besynnerliga Barn´ av Miss Peregrines?

Vad tycker ni om den? Vad handlar den om och hur är den skriven?

Fastnade smått för den när jag var i bokhandeln idag men då den inte hade någon handling på baksidan så fick jag inte ut så mycket av den.

Anmäl
2016-07-25 21:58 #1 av: Calcifer

Har läst hela trilogin på engelska, heter Miss Peregrine's Home for Peculiar Children på engelska och kommer ut som film snart.

Handlar om en ung kille, Jacob, som tillsammans med sina föräldrar måste åka ut på landet på en liten ö pga diverse problem hemifrån. Allt på inrådan från sin psykiatriker. Väl där så hamnar han bland en skara "besynnerliga" barn, som visar sig ha olika talanger eller "krafter", samt deras beskyddare Miss Peregrin. Därefter är det mycket fantasy, lite ungdomsskräck, och spänning. Jag rekommenderar dem starkt!

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-08-18 16:20 #2 av: Flöffo

Jag har också läst hela trilogin. Jag tycker de var hyfsat bra, den andra boken var lite smått sämre än de andra två enligt mig. Böckerna är underhållande men inte alls läskiga, så för mig blev det väl lite av en besvikelse där, men de är intressanta ändå. Om jag inte minns fel är den skriven ur Jacobs perspektiv, så den är ungdomlig i stilen.

Här kan man läsa handling och recensioner:

http://www.bokus.com/bok/9789129691689/miss-peregrines-hem-for-besynnerliga-barn/

http://www.goodreads.com/book/show/9460487-miss-peregrine-s-home-for-peculiar-children

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.