Bokrecensioner

"Blaze" av Stephen King

2008-08-24 13:53 #0 av: UlrikaG

Blaze är en småkriminell ung man med trögt sinne till följd av sin fars omsorg när han var barn. Fram till det att Blaze blev slängd nedför trappan av sin far, var han en ovanligt klyftig ung man som tyckte om att gå i skolan.

Blaze och hans vän och kompanjon planerar en kidnappning av ett barn till en välbärgad familj. Den tröga Blaze diskuterar ingående situationen med sin , för att komplicera det ytterligare, döda kompanjon.

Romanen skrevs redan 1977 under pseudonymen han då använde sig av, Richard Bachman. Stephen King ansåg dock att historien inte höll måttet och gömde därför romanen i flera år.

Nu, flera år och ett antal omarbetningar senare, produceras nu romanen för första gången.

Berättelsen saknar den komplexitet som i vanliga fall kännetecknar King´s berättarstil. Vi ser här en ung, lovande författare som ännu inte nått sin fulla potential.

Boken är, som i de flesta fall när det gäller Stephen King, lättläst men tyvärr ingen bok som jag skulle vare sig rekommendera eller läsa om.

Anmäl
2008-09-10 02:06 #1 av: MimmieM

Kul att allting lämnat ditt magiska anteckningsblock gumman :)

Anmäl
2009-10-28 14:07 #2 av: filifjonk

Tack för trevlig recension.

Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.