Bokrecensioner

Avalons Dimmor

2007-09-21 11:59 #0 av: UlrikaG

En berättelse fylld av intriger och kärlek som utspelar sig i det tidiga England.

Boken beskriver en turbulent tid i Englands historia.

Druiderna och Gudinnans prästinnor oroas över de kristna prästernas inflytande över människorna och deras tro på de gamla sederna.
I druidernas och prästinnornas värld är den kristna guden och deras gudinna, densamma. De kristna prästerna anser dock prästinnorna, och druiderna i viss mån, vara hedningar.

Nya präster från kontinenten orsakar en större klyfta mellan de olika sederna än vad som var med de gamla inhemska prästerna.

Morgain Le Fay kämpar förtvivlat för att behålla Gudinnan i folkets medvetande och vardagliga liv. Kampen ter sig orättvis och stundtals misströstar Morgain och accepterar de kristnas övermakt.

Maktspelet och intrigerna vid hovet försvårar situationen. Kung Arthurs drottning vägrar befatta sig med annat än den kristna läran, vilket får Arthur att ge vika.

 

Avalons Dimmor är berättelsen om de gamla sedernas förfall på de brittiska öarna. Druiderna och Gudinnans prästinnor faller i glömska medan den kristna tron får ett allt större fäste. Gamla seder trängs undan av nya, som i regel är gamla seder i ny tappning.

Arthur, tillsammans med sina riddare, vinner makten över de brittiska öarna med hjälp av Gudinnan, men känner sig manad av sin drottning Guinevere att frånsäga sig den ogudaktiga läran.

Samtidigt pågår ett triangeldrama mellan de två och kungens bästa vän, Lancelot.

 

Avalons Dimmor följs av Avalons Härskarinna och Albions skogar och är skrivna av Marion Zimmer Bradley.

 

 

Datum för publicering

  • 2007-09-21
Anmäl
2007-09-21 12:35 #1 av: [Vargnatt]

Jag älskar de böckerna! :)

Anmäl
2007-09-21 12:41 #2 av: sarae

Åh dessa böcker är helt underbara!

Anmäl
2007-09-21 23:55 #3 av: Solveig

Det är en av de böcker som jag slutat läsa halvvägs! Jag har läst historierna för många gånger tror jag.

Anmäl
2007-09-23 11:12 #4 av: Pandoer

jag tänkte låna de på biblan för någon månad sen, men de hade inte första boken i serien, så jag har inte läst de än..:( men jag ska försöka låna de så fort jag får tid :)

Anmäl
2007-09-24 01:40 #5 av: Mezzzanina

Åh...så det finns fler delar än bara Avalons dimmor...Jag älskade den boken och har läst den både på engelska och svenska.Den finns även på film.Men boken är bättre än filmen.

Jag sträckläste boken!!!Underbar!

Anmäl
2007-09-24 03:27 #6 av: UlrikaG

#5, filmen har jag helt missat :) den måste jag spana in :)

personligen så föredrar jag första boken, men de andra är bra de också :)

Anmäl