Skrivandets konst

Skriva egen litteratur

2013-03-11 16:33 #0 av: [GerbilLooover]

Är du sugen på att börja skriva egna berättelser, noveller eller böcker? I den här artikeln får du tips på hur du ska börja.

I en berättelse ska det finnas en början, en handling, ett äventyr och ett bra slut. Handlingen ska inte bytas, om du till exempel ska skriva om ett mord så kan du inte byta handling mitt i berättelsen, till exempel ett hemsökt hus.

Äventyret är när det händer något. Det behöver inte vara att till exempel någon blir kidnappad i djungeln, det kan vara vad som helst! Det är bara fantasin som sätter stopp.

I slutet så ska du tänka på att inte sluta för hastigt, så man förstår vad som hände i slutet. Försök komma på en bra avslutande mening också. Jag brukar välja en mening som hänger ihop lite med berättelsen jag skrivit, men det är inget måste.

Innan du börjar skriva kan det också vara bra att göra en tankekarta med vad som ska hända i berättelsen ifall du skulle köra fast.


Lycka till!

Anmäl
2013-03-12 16:38 #1 av: [GerbilLooover]

Ny artikel! Ler

Anmäl
2013-04-29 17:48 #2 av: Swadika

Bra artikel :)

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2013-04-29 19:20 #3 av: [GerbilLooover]

#2 Tack! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.