Etikettförfattardebutanter
Läst 8554 ggr
[Malin]
2013-07-05, 19:55

Författardebutanter 2013 - AnnaMaria Jansson

Näst ut i artikelserien om författardebutanter är AnnaMaria Jansson som här berättar lite mer om sin debutroman "Välkommen ut på andra sidan" och framtidsplanerna.

Din debutroman, "Välkommen ut på andra sidan", släpptes i januari. Kan du berätta lite vad den handlar om?

- Den handlar om tre tjejer, Malin, Lovisa och Sandra som alla går igenom vad de just då upplever som en livsomvälvande händelse. De liknar inte varandra, inte heller är de med om samma sak, men de har gemensamt att någoting utanför deras kontroll ställer till livet för dem. Berättelsen är inledningsvis en ganska mörk historia, men ljuset anas där framme.

Vad har du fått för respons sedan dess?

- Jag har fått enorm respons för att vara debutant. Gett mycket intervjuer, fått många recensioner och blivit uppmärksammad på alla möjliga sätt. Den finaste responsen är självklart den som kommer från läsare, de som hör av sig på Facebook eller via min blogg www.okejskriv.wordpress.se bara för att säga att de uppskattade "Välkommen ut på andra sidan", den känslan är lika hisnande overklig som euforiskt underbar.

Har du börjat skriva på en ny bok eller hur ser framtiden ut?

- Jag skriver på uppföljaren till "Välkommen ut på andra sidan", förhoppningsvis ser den bokhyllorna under hösten 2014. I september kommer "Välkommen…" ut som pocket och det känns väldigt roligt. Dels för att jag själv tycker att den gör sig perfekt i pocket och dels för att jag ser fram emot att den ska nå en ny publik, alla de som tycker att 250 spänn är mycket för en bok, alla de som tycker att inbundet är tungt och opraktiskt – jag förstår dem och nu får de något som passar bättre!

Vad skulle du ge för tips till människor som vill bli författare?

- Skriv. Om du verkligen vill, bara skriv. Sätt dig ner, tvivla inte på din kompetens, ta dig själv på allvar och bara gör det. Var dessutom noggrann, skicka inte in ett halvfärdigt manus, skriv och gör det bra så kommer det gå vägen så småningom.

Sist men inte minst, tipsa om tre böcker som passar i solstolen!

- En storm kom från paradiset – Johannes Anuyru

- Kärleken i Julia Anderssons liv – Åsa Moberg

- Jag jag jag – Unni Drougge

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Upp till toppen