Diskussioner kring innehåll

Slut med Wallander?

2010-09-27 21:39 #0 av: MartinO

Henning Mankells senaste Wallander-bok, Den orolige mannen (ISBN 9789170364631), recenserad i denna tråd, inlägg #65, som innehåller ett sakfel (det är inte Wallander som är författare) Flört.

Utan att gå in på innehållet, så drabbas Wallander av minnesluckor under handlingen. I slutet förklarar Henning Mankell att Wallander drabbats av Alzheimers och kommer att tillbringa resten av livet tillammans med sin dotter och barnbarn. Detta tolkar jag som ett avslut på Wallander-serien.

Det är beklagligt att serien avslutas med denna bok. Wallanderböckerna har blivit en institution, både nationellt och internationellt.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2010-09-30 12:51 #1 av: parsley

Wallander och Mankell är ungefär lika gamla, så jag tror att det är därför Mankell väljer att pensionera honom. Det känns naturligt för honom.

Mankell lär nog fortsätta att skriva läsvärt även utan Wallander. Kinesen är en spännande Mankellbok som inte handlar om Wallander.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.