2010-03-04 18:46 #0 av: MiniAndMe

Ett litet boktips till er som gillar typ fantasy!

Vren av Lotta Olivecrona är väldigt bra! Det är en triologi. Den först boken heter De gömda rummen, den andra Tornens hemlighet, och den tredje Evighetens port.

De är inte så långa, ca 250-300 sidor i varje bok.

De handlar om en tjej som heter Anya som lever i framtiden, kanske 2400-talet ungefär. Det har vaarit ett stort krig mellan jorden och olika planeter i rymden efter att man hittade ett sätt att resa till andra planeter i rymden. Jorden hade väldigt avancerad teknologi, men nästan all "försvann" efter kriget. Anya går i skolan och när hon är på väg hem till sin familj hittar hon en död mann och en så kallad Vren. Det är ett djurliknande rymdvarelse med svart päls. De är duktiga på att döda, men styrs av människor som slår dom och misshandlar dom. Men Anya räddar Kirvan (vrenen) och slår inte honom. Sen händer det massa äventyr med människor från rymden och Kirvan blir tillfångatagen. Sen möter Anya och Kirvan ännu en vren, Vasslo som de räddar.

Spännande va? Flört

 

ÄNDRAT:

OJ! jag satte den i fel grupp... förlåt! Det skulle vara i Boktips ju! Men när jag försökte ändra gick det inte tyvärr....