Övrigt

Skönlitterär?

2010-01-11 17:59 #0 av: Cornish-rex

Hej alla!

Är det någon som har läst Vi är inte ensamma av Margit Sandemo?

Hon berättar om sitt liv i den. Men det finns även massor av brev i den som folk har skickat in, det står vad dom har varit med om. Berättelser om deras barndom mm..

Kan man säga att denna är skönlitterär? Eller vad kan den vara?

Tacksam för svar!

Anmäl
2010-01-11 23:59 #1 av: Lavine

Svår fråga! Har inte läst eller hört om boken, men jag tänkte att det låter som någon form av "biografiberättelser". Vet att många (alla?) boklådor/bokhandlar räknar böcker som går under "biografier" till skönlitteratur.

Men jag kikade på libris.kb.se och biblioteken sätter denna bok på någon underkategori till psykologi (jag är inte så bra på exakta katalogiseringar) och därmed är det i så fall inte skönlitteratur alltså.

Någon bibliotekarie eller annan som är bra på genrer?

Anmäl
2010-01-12 09:33 #2 av: Cornish-rex

#1 Tack så mycket för svaret!

Anmäl
2010-02-14 13:25 #3 av: Skogselva

Dop= parapsykologi, så den räknas som en slags faktabok, även om den låter mer som en biografi i mina öron.

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.