Diskussioner kring innehåll

Nån som läst Människohamn? (spoilervarning)

2008-09-07 22:14 #0 av: Lavine

Jag håller på att lyssna på John Ajvide Lindqvists Människohamn. Det är min första bok av honom, de tidigare har jag inte alls varit intresserad av, men jag tyckte ämnet i denna bok kändes spännande.

Nu är jag faktiskt i slutet på denna bok, men jag måste säga att jag vet knappt vad jag ska förvänta mig ska hända. Det har varit så många svängningar och händelser hit och dit att jag knappt hänger med längre. Boken känns för lång.

Jag tyckte om den i början, eftersom Lindqvist känns som en bra berättare och det inte var särskilt skräckfyllt trots ämnet. Men mycket konstigheter har hänt i boken - spöken (?) som kör moped, det här vattnet han dricker... jag greppar inte riktigt!

Det kan ju bero på att jag lyssnar på den också, jag är inte jättevan ljudbokslyssnare. Boken är för övrigt författarinläst, jag tycker att han gör det med den äran. Glad

Har du läst, gillade du? Jämfört med tidigare böcker av John Ajvide Lindqvist?

 

Anmäl
2008-09-07 22:42 #1 av: Sara

Jag tycker han skriver bra men människohamn är lite för fantasy för mig. Jag tycker om fantasy men då ska det vara "riktig" fantasy typ Sagan om ringen.

Anmäl
2008-09-07 22:43 #2 av: Sara

För att förstå så bör man nog läst/hört hela boken, han skriver små ledtrådar hela vägen.

Anmäl
2008-09-09 23:51 #3 av: Lavine

Nu har jag lyssnat klart, och den var på det stora hela bra, men som sagt lite för lång och för många händelser och svängningar för mitt "läshuvud". Och sen gäspade jag mig igenom de våldsamma skildringarna, då tappade han mig. Men det är ju jag det.

Men snacka om att boken slutade när berättelsen inte var klar! tyckte jag. Jag ville veta hur tusan det gick sen ju!

 

Anmäl
2008-09-10 19:29 #4 av: starfox

Jag gillade hans "Hanteringen av odöda" intressant bok.

Anmäl
2008-11-15 18:48 #5 av: elinn

Jag har inte läst Människohamn men jag har läst Låt den rätte komma in och Handeringen av odöda. Känner igen det du skriver om att boken inte känns färdigläst när den är slut. Båda de böcker jag läst har slutat på precis samma sätt och det har gjort mig väldigt besviken faktiskt. Tor inte jag kommer att läsa de andra två böckerna av honom.

Anmäl
2008-11-15 23:26 #6 av: hus-musen

är inte särskilt förtjust i honom som författare. han skriver iten så bra och hans slut är konstiga.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.