Bokrecensioner

En röd liten fågel i Juletid

2008-05-13 11:12 #0 av: geregvu

Det här är en oemotståndlig feel-goodroman skriven av Fanny Flagg, författare även till Stekta gröna tomater. Oswald Campbell (född föräldrarlös och uppkallad efter soppan) lever en synnerligen trist tillvaro i ett kallt och blåsigt Chicago. Frun har lämnat honom och hans enda glädjeämnen sprit och tobak tar nu ut sin rätt i form av en totalt havererad hälsa. Läkaren ger honom några månader att leva och rekommenderar honom att ge sig söderut för att ge honom lite lindring innan det oundvikliga.
Han hamnar i det lilla samhället Lost River i Alabama och hans tillvaro förändras totalt. Jag brukar inte ge så stor uppmärksamhet åt naturskildringar men här blir jag helt betagen. Dofter, färger, alla skiftningar i den överväldigande storslagna naturen längs floden får mig att omedelbart vilja förflyttas dit! Genuina och godhjärtade människor ger en helt ny innebörd till De sista ljuva åren......
Livet är aldrig för sent att förändra men ibland behövs en liten puff av en röd kardinalfågel och en halt flicka.
/Gerd
Anmäl
2008-06-03 00:05 #1 av: Pia

Min mamma tycket det var en underbar bok, den ligger på att- läsa-listan!

Anmäl
2008-10-26 17:54 #2 av: millennium

Jag tycker boken var bortkastad tid.

Skittråkig rent ut sagt. Skrikandes

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.