Övrigt

Att läsa Ett öga rött

2008-03-25 14:37 #0 av: Sara

Började läsa boken Ett öga rött igår kväll och shit vad irriterad jag blev. Hela boken är skriven som en del ungdomar med invandrarbakgrund talar. Slangord, ord som fattas, ändelser som är fel osv.

Jag är uppvuxen i en del av Göteborg som undomarna talade just så här, så jag är inte främmande för det men det retar mig ändå nått enormt eftersom boken blir svårläst.

I övrigt tycker jag boken är bra och visar hur en del ungdomar med invandrarbakgrund tänker. Så jag kan inte sluta läsa den nu mitt i heller...

Anmäl
2008-03-25 20:46 #1 av: Lavine

Nu var det många år sedan jag läste Ett öga rött, men jag vill minnas att jag tyckte det där med slangen var väldigt snilligt skrivet. Men visst kräver det lite koncentration när man läser. Det är den värd, det är en bra bok! :-)

Och jag vill också minnas att hela boken inte var skriven så, det var till viss del (kanske stor del rentav) en poäng i det hela. Men som sagt var det ett bra tag sedan jag läste den (nu blev jag sugen på att läsa om den).

Anmäl
2008-03-25 23:22 #2 av: [Vargnatt]

Jag läste den för något år sedan och jag kan bara hålla med dig, jag höll på bli galen när jag läste! Jag kunde inte heller sluta läsa då den var en uppgift i skolan, annars hade jag nog inte orkat igenom hela.

Anmäl
2008-04-13 01:36 #3 av: Sarah

Tyckte oxå att det var jobbigt i början men efter ett tag tänkte jag inte på det längre. Det är ju en riktigt bra bok :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.