Övrigt

vad gör en bra bok bra?

2008-01-07 17:02 #0 av: Ilokay

    och en dålig bok dålig? är det bara smaken som avgör?

själv så väljer jag mina böcker efter smak men visst, det finns faktiskt böcker som inte alls är min smak som jag ändå suttit och läst dagar i sträck!  

mvh Zandra

Anmäl
2008-01-09 11:22 #1 av: SusanneStromstedt

En bra bok är skriven av författare,som kan fånga känslorna och djupet,som skriver med inlevelse så att det känns som om man själv är där och upplever detta.

En dålig bok är skriven av en klåpare utan finess...

Anmäl
2008-01-29 02:27 #2 av: patchezz

Haha, håller med förgående talare eller skrivare i detta fall :P Mycket bra sagt. En bok som inte har några känslor är oläsbar för min del. Något måste finnas där för att man ska bli intresserad och läsa vidare och det är något man känner efter några sidor.

Och visst kan författare ha det men jag tror också på att det är helt hur de själva lägger upp boken när de skriver den för jag har läst superbra böcker av flera författare som också skrivit riktigt kassa böcker utan någon som helst feeling.  

Anmäl
2008-02-02 00:23 #3 av: Sara

En bra bok har en twist och man kan inte förutse hur boken slutar.

 

Anmäl
2008-02-02 10:24 #4 av: Maria

Det beror alldeles på vad det är för böcker vi pratar om. Jag håller med om det ni skriver tidigare men handlar det om fackböcker t.ex så är det andra aspekter som är viktiga. Ett bra register, lättläst text för den som inte är insatt i ämnet. Bilderna betyder jättemycket t.ex i naturböcker eller kokböcker.

I en barnbok så tycker jag att illustrationerna betyder oerhört mycket och ett "roligt språk".

/Maria

 

Anmäl
2008-02-03 02:24 #5 av: patchezz

#4 Håller med dig angående fackböcker! kan låta ytligt men utan bra bilder ingen bra bok! Jag går oftast efter bilderna faktiskt pinsamt nog. Vet dock att information egentligen är mer pålitlig i de böcker utan bilder. Oftast iaf. med tung tung engelska som man ändå inte förstår mycket av. Tycker verkligen inte om såna böcker jag läser mycket zoologi och det är verkligen tunga texter med mycket svåra ord som man inte direkt använder i vardagsengelskan.

Anmäl
2008-03-14 00:09 #6 av: IdaS-A

En bra bok läser jag ut direkt. En bra bok fångar mitt intresse från de första sidorna och tappar inte mitt intresse under läsningens gång. En bra bok gör att jag vill lära känna karaktärerna snabbt! En bra bok ska man inte kunna lista ut hur den slutar. En bra bok ska kunna förmedla känsla, sinnesstämmningar osv. Detta är vad en bra bok är för mig, en skönlitterär bok.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.