Boktips

Behöver boktips

2007-10-16 17:35 #0 av: MalinD

Har på sistone fastnat för Anita Shreve som jag tycker skrivit otroligt fint. Nu har jag dock kommit igenom nästan alla hennes verk så jag skulle vilja ha tips på böcker som påminner om hennes stil. Liknande författare - i mitt tycke - är Anne Tyler och kanske tidiga Maeve Binchy (om hon stavar så..).

 Har ni tips på någon som jag har missat i samma genre vore jag jättetacksam.

 Förresten, har fått tips om Stig Larsson på sistone, har inte läst en bok av honom.. ska man det?

Anmäl
2007-10-16 22:50 #1 av: Pia

Ja, visst skriver hon underbart?! En av mina favoritförfattare:)

Belva Plain, Anne Rivers Siddon, Amy Tan påminner lite, i delar om henne. Nora Roberts och Rosamund Pilcher ev, men jag tror inte jag läst ngt av de två sistnämnda.

Absolut du skall läsa Stieg Larsson! Spännande och välskrivet.

 

Anmäl
2007-10-17 01:44 #2 av: Lavine

Egentligen känner jag inte till Anita Shreves stil, men jag gillade tidiga Binchy och åtminstone en Anne Tyler har jag läst som jag tyckte mycket om.

Mitt tips blir författaren Maggie O'Farrell. Och Marie Hermanson. Och Fruset vatten av Christine Schwartz. Du kan också kolla upp en författare som heter Tamara McKinley (som jag inte själv läst).

Har läst första Stieg Larsson, och det blir nog ingen mer. För min del var det för mycket av allt, fast sidorna 200-500 var spännande. Det är åtminstone kul att ha läst en bok som så många andra också läst, men jag blev inte sugen på att läsa mer.

Anmäl
2007-10-17 20:08 #3 av: Pia

Njae, Tamara McKinley, burr, glorifierat tantsnusk, inte alls samma klass som på Shreve, tycker jag...

Anmäl
2007-10-19 13:31 #4 av: parsley

Stieg Larsson ska du absolut försöka läsa. Ska man vara kritisk (vilket inte är nödvändigt) så är böckerna lite väl sexuella (åtminstone ettan), lite väl mycket blod och lite väl mycket datorteknik.

Amy Tan tillhör mina favoritförfattare. Speciellt förtjust är jag i böckerna Köksgudens hustru och Bendoktorns dotter (inte riktigt säker på titeln dock).

Rosamund Pilcher är lite ojämn tycker jag. Hennes mest kända och kanske bästa roman är Snäcksamlarna.

Anmäl
2007-10-21 01:50 #5 av: Babz

Jag gillar Alexander McCall Smith, både serien om Damernas Detektivbyrå och den om Filosofiska Söndagsklubben. Joy Fielding gillar jag oxå, och tidiga Sidney Sheldon. Inte som Anita Shreve, någon av dem, men i mitt tycke bra.

Gillar man sanslös humor måste man bara läsa Arto Paasilinna! Jag har läst ett 10-tal av hans böcker och de är underbara. T.ex Harens år, Den ljuva giftkokerskan, De hängda rävarnas skog, Den ylande mjölnaren m.fl.

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

Anmäl
2007-10-21 16:24 #6 av: Maria

Jag har läst två fantastiska böcker av Hosseini (tror hans namn stavades så). Han skriver om Afganistan på ett underbart vackert och flytande språk. Den första heter "Flyga drake" och handlar om två pojkar som växer upp tillsammans med olika villkor i livet. det handlar om kärlek, svek och försoning. Gripande och vackert.

Den andra heter "Tusen strålande solar" och beskriver kvinnors situation i Afganistan. Två kvinnor  i ett påtvingat förhållande lär sej ty sig till varandra för att överleva.En riktigt fängslande bok.

Dessutom har jag lärt mig en massa om Afganistans turbulenta nutidshistoria. Jag kan varmt rekommendera dessa två böcker.

/Maria

 

Anmäl
2007-10-23 21:42 #7 av: nela

Vad kul med alla bra boktips, ska genast läsa Tusen strålande solar.jag kan rekomendera Edward Finnigans upprättelse av Roslund o Hellström.välskriven spännande och tankeväckande.

Anmäl
2007-10-24 12:39 #8 av: Maria

Jag har också läst Edward Finnigans upprättelse och jag håller med om att det var en tankeväckande och framför allt viktig bok.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.