Bokrecensioner

Svensk Maffia

2007-09-11 04:36 #0 av: Martin

En bok som är helt nyutkommen, skriven av DN-reportern Lasse Wierup och Matti Larsson som är chefredaktör på nyhetsbyrån Siren.

Boken är en genomgång av kriminella nätverk och gängbildningar i Sverige, och ca 2/3 av boken handlar om MC-gäng och dess omgivningar.

Boken är lättläst, svår att släppa, och bjuder på intervjuer med personer från den innersta kärnan i flera grupperingar samt från olika myndigheter. Boken är en kartläggning om hur den grova kriminaliteten i Sverige fungerar idag, och hur den kunde växa sig stor utan att samhället reagerade.

Det är en skrämmande insyn som de två författarna ger, samtidigt får en hel del tidningsrubriker man sett genom åren en bättre förklaring än vad som framkom i media.

Vem har behållning av boken? Alla som är intresserade av samhällspolitik, rättsväsende/kriminalitet eller bara rent allmänt är nyfikna på vad som döljer sig bakom de större tidningsrubrikerna. Jag som gillar dokumentära böcker har fastnat i boken, mycket svårt att sluta läsa på nätterna.

Boken är utgiven av Norsteds, isbn: 978-91-1-301593-4.

Hemsida: http://www.svenskmaffia.se

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2007-09-11 04:46 #1 av: UlrikaG

Härligt, vår första recension :)

Den låter väldigt ntressant, skall själv ta en kik på den boken :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.