Fantasy/Sci fi

Jarastavens vandring

2012-08-11 13:52 #0 av: [josefineomar]

Hej!
Min favoritserie heter Jarastavens vandring. Jag har de nio böckerna hemma, dock de första fyra i pocket, tre mittersta i inbunden och de två sista i kartong. Jag gillar inte att blanda pocket och de större böckerna och sökte därför runt på internet efter kartong eller inbundet på de första fyra. Urlas skugga som är den fjärde boken fanns i kartong, dock fanns Völvans dotter, Ondskans tecken och Vindens öga endast i andra upplaga om man ville ha de s"törre" boktyperna. Den första upplagan tycker jag har finare framsidor, medan andra upplagan är målad. Hur kommer det sig tror ni?

Brukar inte böcker komma ut först som inbunden eller kartong och sedan pocket? Och brukar inte första upplagan pryda omslagen? Hittar inte andra upplagan på de senare böckerna. Vill ju matcha så bra det går, men verkar som om jag får ha de tre första i pocket och resten i kartong/inbunden.

Anmäl
2012-08-11 13:53 #1 av: [josefineomar]

Kan också tillägga att Saga Borg är författaren, eller i detta fall författarnas samlingsnamn.

Tacksam för svar!

Anmäl
2012-09-14 21:47 #2 av: Magrat

Lite sådär i efterhand.
Det enklaste sättet att hitta dessa böcker inbundna är på tradera, blocket eller dylikt. Böckerna trycks nämligen inte längre och speciellt Vindens öga är riktigt svår att få tag i för ett vettigt pris. Jag själv lyckades tappa bort första upplagan av Völvans dotter så den har jag numera bara i pocket, samma sak med Vindens öga och det känns riktigt surt. Lycka till med letandet, men du kommer tyvärr inte hitta dem i någon bokhandel, vare sig i en fysisk affär eller internetbokhandel. Det är begagnat som gäller då. Men är man villig att lägga en del hundralappar så kan man få böckerna i fint skick, svårast är som sagt Vindens öga, har sett den gå för närmare 500 kronor en gång Tyst

//  Leona

Anmäl
2012-09-26 20:59 #3 av: [josefineomar]

Tack för svar! Då finns de i alla fall där ute någonstans! :)

Anmäl
2012-09-26 21:02 #4 av: Magrat

Tradera tror jag är det bästa, där har jag sett dem gå flest gånger. Blocket brukar det mest vara större bokpaket och inte alltför sällan ihop med Saga Borgs andra serie.. eh Blodsbröder tror jag att den hette.

//  Leona

Anmäl
2012-09-27 22:09 #5 av: [josefineomar]

Hittade Urlas skugga på tradera och Ondskans tecken på Bokbörsen :) Så typiskt att de flesta böckerna som säljs av de första har målade kvinnor på framsidorna, vill ju ha samma utseende på dem ;)

För de är de framsidorna med vyer och konturer av ansikten/händer/ögon och inte de målade kvinnorna, som är originalen? Eller kanske tvärt om? Försöker hitta svar på internet men det är så blandat.. I vilket fall som helst har jag alltid haft dem som har vyer på framsidorna, och det kommer jag fortsätta vilja :)

Anmäl
2012-09-30 22:18 #6 av: Magrat

Tvärtom är rätt. Utseendet ändrades efter Vindens öga till dem med ansikten/händer/ögon för att inte bara framstå som typiska historiska romaner. Så de tre första böckerna hade först målade kvinnor på omslagen. =)

//  Leona

Anmäl
2012-10-07 22:09 #7 av: [josefineomar]

Väldans! Vad du vet mycket! :) Tack för svar!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.