Boktips

Boktips, tonårsböcker?

2012-11-16 18:20 #0 av: Virkan

Hejhej!

Nu när jul närmar sig, ska jag börja kika på julklapp tillmin kära syster. Jag har att tänkt att ge någon bok..

Hon gillar böckerna av Johanna Tydell, Katarina Von Bedrow och Johanna Lindbäck, men problemet är att hon har alla.. har ni några tips på liknande böcker och författare? :)

Tack!

 

Anmäl
2012-11-17 12:34 #1 av: parsley

Jenny Jäderfeld - Här ligger jag och blöder är en bok som jag tycker väldigt mycket om. Den börjar med att en 16-årig tjej sågar av sig tummen på en lektion i skolan. Hennes föräldrar är skilda. Helgen efter ska ha vara hos sin mamma som bor i en annan stad. När kom kommer dit är mamman försvunnen. Boken handlar om vad som händer henne under helgen och de kommande veckorna.

Är "din" tonåring lite äldre så kanske Emma Hamberg - Rosengädda, nästa kan passa. Det är visserligen en vuxenbok, men jag tycker den är lättläst och att huvudpersonerna är helt underbara.

Collins - Hungerspelen, Revolt och Fatta Eld, dvs Hungerspelstrilogin, spännande och läsvärd om hon inte redan läst den.

En annan nyutgiven bok som kanske kan passa en äldre och historieintresserad tonåring är Carin Hjulströms bok Kajas resa, som handlar om hur en svensk frilansjournalist forskar i de mordfall som kallas "ryssligan" och ägde rum i Stockholm i slutet av 1910-talet. Lättläst, spännande och välskriven.

Anmäl
2012-11-18 15:46 #2 av: Virkan

Tack för tipsen! Ja, hungerspelan har hon läst, men dom andra ska jag kolla upp :)

Anmäl
2012-11-20 22:54 #3 av: [Indexs]

Jag har fastnat för böckerna i serien "De utvalda" som verkligen är en otroligt bra bokserie :) Skrev idag ett inlägg på min nya bokblogg om den första boken, läs mer på http://readaholic.blogg.se/

Anmäl
2012-12-08 16:58 #4 av: Cornish-rex

Linas kvällsbok
Sagan om isfolket!
Under månens skära
Överenskommelser

Anmäl
2013-01-13 01:21 #5 av: [Malin]

Nu är det visserligen förbi jul men tänkte fylla på lite i alla fall;

*Delirium av Lauren Oliver (del ett i en trilogi)
*Matchad av Ally Condie (del ett i en trilogi) 
*Helena av Josephine Angelini (del ett i en trilogi)

Jag kan också tipsa om böcker på engelska, t.ex City of Bones av Cassandra Clare och Divergent av Veronica Roth.

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2013-01-14 20:07 #6 av: Lavine

Ja, jag säger som ovan, julen är över men när jag läser Johanna Lindbäck osv i #0 så tänker jag på Katarina Kieri, och även Lisa Bjärbo.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.