Övrigt

E-böcker.

2013-08-23 23:27 #0 av: Zynell

E-böcker är något som blir bara större och större utomlands, men här i Sverige är det fortfarande rätt så nytt. Vad tycker du om fenomenet e-böcker? Bra? Dåligt? Läser du e-böcker själv?

Anmäl
2013-08-23 23:30 #1 av: Zynell

För ett år sedan kunde jag knappt föreställa mig att läsa e-böcker. Det skulle vara tryckta och så skulle de vara på svenska. Idag läser jag bara engelska böcker och till 90% e-böcker. Jag läser väldigt mycket, kanske 10-15 böcker i månaden och min bokhylla är liten. Den är redan rätt överfylld, men om jag hittar en bok som jag verkligen bara totalt älskar så köper jag den som tryckt bok istället. Det är ändå något speciellt med tryckta böcker. Skämtar


Anmäl
2013-08-23 23:34 #2 av: Apootie

Införskaffade just en iPad mini och har programmet iBooks. Jag tycker personligen väldigt mycket om böcker. Hur de känns, tyngden, lukten, ja, allt och var väldigt skeptisk i början, ville inte ha någon läsplatta. Men jag trivs faktiskt med min surfplatta som jag kan läsa på och känner att det är skönt att kunna ta med sig flera böcker någonstans om man till exempel har en hel serie och läser väldigt snabbt (som jag gör). Jag kommer ju knappast suta köpa böcker för det. Men mina betyg:

iPad mini: 10/10
iBooks: 10/10 ( går att läsa i stort sett alla format, stort utbud i affären, dock mycket på engelska, vilket inte stör mig)
Eböcker: 9/10, det är synd att det inte finns massor av svenska eböcker än, att det inte kommit in riktigt i Sverige på samma sätt än!

Anmäl
2013-08-23 23:37 #3 av: [Yllhilda]

Jag blandar verkliga och e-books. Även talböcker är bra när man pysslar med något.

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2013-08-24 00:06 #4 av: Tarotstollan

Nej, jag vill ha riktiga böcker. Mina bokhyllor är översvämmade för länge sedan. Jag staplar i högar på golvet numera, sen flera år tillbaka!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-25 11:40 #5 av: Bellona

Jag blandar fysiska böcker med e-böcker. Läser jag urban fantasy och paranormal romance så blir det ofta engelska e-böcker.

Anmäl
2013-08-26 23:45 #6 av: chade

Jag läste min första e-bok igår på telefonen och tyckte att det var otroligt smidigt och bra! Lät att ta med sig, lättare att hålla en telefon/läsplatta istället för en tung bok. Så jag gillade det, men jag gillar vanliga böcker mer Förlägen Skulle aldrig kunna ersätta en riktigt bok med e-böcker, tycker om att ha dem i fysisk form Glad Så köper jag någonsin en E-bok, kommer jag troligtvis köpa den som en vanlig bok också Gapskrattar

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Anmäl
2013-09-12 08:13 #7 av: AnnaMoonshadow

eftersom jag inte har en läsplatta har det inte blivit så mycket av, blir lite osmidigt att bära med mig datorn för att läsa så då köper jag hellre böckerna. Det jag läser elektroniskt är manga och en del studielutteratur som inte går att få tag på annat håll och då är det väldigt smidigt.

Kanske ska jag fundera på att införskaffa en platta jag också, då min bokhylla redan svämmar över och vi inte har plats för mer böcker här hemma. Det tåls att tänkas på Skrattar

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2013-09-12 18:31 #8 av: [KiwieMie]

Jag både skriver och läser e-böcker. Tycker det är bra för unga författare som mig att kunna utveckla sig och få råd om hur man kan bli bättre som författare. 

Anmäl
2013-09-19 08:30 #9 av: [Rödluvan]

Jag blandar, men eböcker är väldigt praktiskt. Jag har en letto, där får det plats mycket böcker.

Anmäl
2013-09-23 20:00 #10 av: Skogshumblan

Allt som gör att människor lätt kan komma åt och konsumera böcker tycker jag är positivt sålänge det inte inkräktar på författarens rätt till sina verk och den ekonomiska trygghet som författare har rätt till.


Jag kan se ett stort användningsområde inom mitt yrke som lärare. De flesta barn har idag en smartphone elller kan få tillgång till att låna ipads på skolan och där öppnar sig massor av möjligheter.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.