innehållsdiskussion

Fifty Shades Trilogy

2015-04-25 09:24 #0 av: [Rebeckas]

Jag tänkte köpa hela trilogin av Fifty Shades på originalspråk. Blir dock förvirrad av att det både finns en US och UK Edition. Någon som vet vad som skiljer dem åt?

US Edition är av bokförlaget Vintage Books, och UK Edition är av Arrow Books LTD.

Anmäl
2015-04-30 22:56 #1 av: Skymning

Där är små språkskillnader bara. Den ena är på amerikansk engelska och den andra är på brittisk engelska. Stavningen skiljer på en del ord där den amerikanska engelskan är mer logisk för oss svenskar. Beror lite på vilken engelska du främst lärt dig.

Tex. Hiss
Säger du elevator (US) eller lift (Brit.)?

Anmäl
2015-05-01 12:51 #2 av: Maleficum

Vad jag vet (kan ha fel) har England lite andra regler när det gäller försäljning av böcker och de måste ha en "egen" editation för att få säljas i England (de går alltså inte bara att importera böcker från USA och sälja) så det är inte säkert att det egentligen är så stor skillnad i språken heller.

Har en vän som jobba i en bokhandel när hon bodde i England och hon sa det var lite jobbigt just för att det gjorde att vissa böcker var svåra att få tag på.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-05-01 18:41 #3 av: Skymning

Hittade denna länken som är lite kul. Där kan du se skillnaderna på den amerikanska och brittiska upplagan av Harry Potter.

https://www15.uta.fi/FAST/US1/REF/potter.html

Anmäl
2015-05-19 01:37 #4 av: [Rebeckas]

Tack för svar. Det blev US Edition. Beställde först UK Edition men CDON som jag beställde av kunde inte leverera. Så fick beställa ifrån Bokus istället så det blev US Edition.

Egentligen borde man väl tagit UK Edition för slippa ev. mix av språken (författaren är ju brittisk) men annars tror jag faktiskt jag förstår American English bättre än British English.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.