Biblioteket

Gratis E-Boktjänst ?

2015-10-05 12:21 #0 av: [Ruffsetuss]

Någon som hört talas om en gratis tjänst hos Biblioteket att läsa E-böcker ?

Anmäl
2015-10-05 13:02 #1 av: Adelheid

Menar du att läsa med eller själva e-boken?

Jag bor I norge men jag kan låna e-böcker ifrån mitt bibliotek I min hemstad I sverige eftersom jag har ett konto där. Jag bara ladder ned filen till min tab eller e-bok läsare (har två olika) och sen blir filen inaktiv efter 28 dagar för det är så länge jag får låna böcker. Och jag får låna två böcker inom en period på fem dagar. Fungerar väldigt bra tycker jag och gratis är det också. :)

Anmäl
2015-10-05 13:07 #2 av: [Ruffsetuss]

Jag är dålig på att förklara 😁 hur går det till för att få tillgång till E- Böcker ? Måste jag gå via mitt lokala bibliotek o anmäla mig ?

Anmäl
2015-10-05 13:11 #3 av: Adelheid

Jag är lite osäker på hur det fungerar nu men då (2009) så var jag hemma i sverige och pratade med mitt bibliotek och dom ordnade allt mer eller mindre åt mig samt lärde mig hur jag skulle göra.

På den tiden så hyrde dom ifrån ett företag som hette Elib om jag minns rätt. Så man fick gå in på den hemsidan och ladda ned därifrån med sitt biblioteksnummer och lösenord. Nu så ligger allt sådant på själva bibliotekets hemsida. Men det krävs fortfarande kortnummer och lösenord.

För mig så fungerar det sån att jag antingen ladder ned en fil från dems hemsida som jag sen för över på min läsare. Nu så läser jag mest med min tab och då den har Wifi så kan jag gå in på hemsidan, välja bok, skriva in mitt nummer och lösenord och klicka ladda ned. Sen så har jag ett läsarprogram i min tab och den filen hamnar då där och är redo att läsas. Tar max 5 minuter.

Jag räknar med att det är ganska likt överallt. Har ditt bibliotek en hemsida? Då kan du ganska snabbt finna ut om dom erbjuder E-böcker eller inte. Gör dom det så ta en tur in så hjälper dem dig garanterat. :)

Anmäl
2015-10-05 13:14 #4 av: Adelheid

Blev lite rörigt men hoppas du förstod vad jag menade. hehe. Det är egentligen super enkelt. Min mamma som inte är så teknisk läser endas e-böcker nu efter att jag köpte en tab till henne och visade hur man gör.

Sen så finns det massor av sidor på internet som erbjuder gratis e-böcker. De flesta är på engelska dock men om inte det är ett problem så kanske du finner böcker där som inte biblioteket har.

Anmäl
2015-10-05 14:21 #5 av: [Ruffsetuss]

Tack snälla för alla tips 😀

Anmäl
2015-10-05 14:32 #6 av: Adelheid

Får du det inte till så kan jag gott försöka hjälpa dig. Jag har Skype så bara sänd ett PM, så ska vi nog få det till om du behöver. ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.