Boktips

Boktips

2015-11-17 12:28 #0 av: Swadika

Jag behöver verkligen boktips nu, känns inte som om jag har något att läsa. Gärna serier, men inget måste. Helst så böckerna finns att läsa på svenska, men det är absolut inget krav. Jag har bara svårare att motivera mig att läsa  böcker på engelska.

Jag tycker om böcker av typen dystopi (tror jag det heter), böcker liknande hunger games, divergent och delirium är böcker jag har tyckt om. 

Jag tycker också om paranormal romance (inte säkert det heter det), böcker liknande twilight, fallen, fallen ängel (hush hush) m.m

Tycker bäst om när det utspelar sig i nutid, eller framtid, men undantag finns. Till exempel tyckte jag om Jessica Spetswood Systrarna Cahill. Jag tycker inte om böcker med för mycket fantasy. 

Läser annat också, te.x John Green, tyckte mycket om Katarina Von Bredow när jag var yngre. Läser egentligen det mesta, så tipsa gärna på böcker även om det inte fyller kriterierna ovan :) 

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2015-11-17 12:44 #1 av: parsley

Tips på några författare som kanske kan passa

Jenny Jägerfeldt skriver realistiska romaner om tonåringar eller unga vuxna. 
Sara Kadefors är en annan författare som skriver realistiskt om tonåringar/unga vuxna, t ex Lex Bok. 

Kan du tänka dig feel-good så finns t ex Emma Hambergs böcker om Rosengädda. Hon har även skrivit en del andra böcker. Gillar man John Green, så kanske de kan fungera. 

Stedman - Fyren mellan haven, är en historisk roman som utspelas i Australien åren omkring 1920. Läsvärd och gripande, även om den kanske inte tillhör de genrer du först tänkt dig. 

Mats Strandberg som bl a varit med och skrivit Engelforstrilogin, Cirkeln + två böcker till, har kommit ut med en ny bok, Färjan. Den utspelas ombord på en finlandsfärja med vampyrer ombord. Läsvärd och spännande, även om den räknas som skräck. 


Anmäl
2015-11-17 13:16 #2 av: Yehet121

Jag rekommenderar  House of Night och The Maze Runner :) Det är två väldigt bra bokserier :D

Anmäl
2015-11-17 13:56 #3 av: Flöffo

Cassandra Clare kanske kan vara något? Jag har själv inte hunnit börja på någon av hennes böcker ännu, men hon verkar som en väldigt rolig och rar person och jag vet att många tycker om hennes böcker, de är väldigt populära just nu. Alienated sägs också vara väldigt bra, min kompis har en liknande smak som du och hon tyckte väldigt mycket om den, hon tyckte också ganska bra om The Lunar Chronicles som också är en väldigt populär och omtyckt serie. Jag har inte läst någon av dem, men de står med på min lista tillsammans med ett hundratal andra böcker jag vill läsa (är på god väg, men håller på att läsa annat nu) :)

Anmäl
2015-11-20 23:45 #4 av: Carrosh

Metro 2033 och Metro 2034 av Dmitrij Gluchovskij. Utspelar sig i metron i Ryssland, dit människor flytt när kärnvapenkrig utbröt 20 år tidigare. Varje station har bildat egen stat och ringlinjerna har blivit ett slags Hansan. Boken handlar om livet nere i Metron, om de som överlevde kriget och det där typiskt mörka ryska livet.

Det ska komma ut en till bok nästa år, hörde jag något om.

Finns även fanfiction efter dessa två, i samarbete med Gluchovskij. Resan till ljuset och Resan till mörkret av Andrej Djakov. Har dock inte hunnit läsa dem själv än, men Metro-böckerna är riktigt bra!

Anmäl
2015-11-21 08:24 #5 av: parsley

Stephen King har skrivit en hel del läsvärda böcker. Antingen läser man honom kronologiskt i den ordning böckerna getts ut och börjar med Carrie eller också tar man dem man kan tänkas gilla. Pestens tid är en dystopi. 

Anmäl
2015-11-21 16:55 #6 av: Swadika

Tack för alla tips :)

#1 Jägerfäldt och Kadefors har jag sett böcker av i bokhandeln  men inget som riktigt fångade mitt intresse när jag läste baksidan. Men såg att någon utav boken (och även Resengädda som du föreslog) fanns på storytel så om jag inte hittar något att läsa så vet jag att de finns där :) Ska kolla upp de andra böckerna  du tipsar om. #5 Tyvärr klarar jag inte av skräckböcker och det är väl mest det han skriver :)

#2 The maze runner står på min lista att läsa, men en kompis råkade spoila rätt mycket, så ska läsa den här jag glömt bort det, haha. House of night började jag läsa första boken på men fastnade inte riktigt. Men kanske får ge den en chans till :)

#3 Har läst några av The mortal instrument av henne och tycker väldigt mycket om de jag läst. Ska kolla in de andra du tipsar om också :)

#4 Det verkar inte egentligen vara min typ av böcker, men då har jag bara läst det som stod på adlibris hemsida. Men det går alltid att de det en chans :) 

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2016-01-09 09:33 #7 av: Kristenbokslukare! :)

Vet ej om de här författarna passar dig, men eftersom du skrev att de inte behövde uppfylla kriterierna så tänkte jag att, då testar jag! :)
Riktigt bra, kristna romanförfattare är:
Bodie och Brock Thoene
Karen Kingsbury
Lynn Austin
Francine Rivers
Hanna Christensson

Anmäl
2016-01-09 10:18 #8 av: Swadika

#7 Tack ska genast kolla upp författarna :D

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2016-01-09 17:34 #9 av: jokkoono

Hej

Den här serien har du säkert eller hört talas om, men jag ger dig ett boktips iallafall. Sagan om isfolket. Det är hittils 47 delar. Tyvärr så gillar inte biblioteken att köpa in för många bokdelar av samma serie.

Lycka till, hoppas du hittar någon bra bokserie!

Sajtadmin på Funktionshindrade iFokus.

http://funktionshindrade.ifokus.se/

Anmäl
2016-01-09 19:45 #10 av: panini

Min favoritserie någonsin är Juliette trilogin av Tahereh mafi. Absolut värd att kika på i alla fall. Lagom med fantasy och kärlek och otroligt spännande med en kvinnlig karaktär som växer under seriens gång, utspelar sig i någon form av en hemsk parallell framtid som styrs av Återetablissemanget. 

Anmäl
2016-01-09 19:56 #11 av: Swadika

#9 Hört talas om serien, får kolla om mitt bibliotek har första boken Tummen upp

#10 Jag har faktiskt den serien på min lista över böcker jag ska köpa, tyckte den lät bra när jag läste baksidan men när jag sökte fanns inte den på mitt bibliotek. Men den kanske har kommit in nu, måste kolla. Tack för tipset

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2016-01-18 12:01 #12 av: ilenna90

#11 kan också verkligen rekommendera shatter me-serien av tahereh mafi <3 en av dom bästa serierna jag läst. läste ettan på svenska och resten på engelska vilket jag tyckte var betydligt bättre. men ja du borde absolut läsa dom! :D 

Anmäl
2016-01-18 17:34 #13 av: Snurrig

Ah, det var länge sedan jag läste svenska böcker. Men jag har några förslag som nog passar dig. Glad

Sophie Kinsella - Shopaholic-serien, Mina hemligheter, Karriär och köksbesvär, Nya kontakter, Mitt nya jag, Flickan från tjugotalet
Meg Cabot
- Babbeldrottningen
Kelley Armstrong
- Biten (och fortsättande böcker i serien)
Maggie Stiefvater - Mercy Falls-serien (Frost, Feber, För evigt)
Melissa Marr - Mer än ögat ser, Under din hud, Berusad av evigt liv, I ljuset av din skugga
Josephine Angelini - Starcrossed-serien (Helena, Hades, Nemesis)
Maggie Shayne - När Dagen Randas, Nattens Barn, Mörkrets Profetia, Innan Dagen Gryr, Gryningstimmar osv (Du kan nog bara ta en random bok av henne)
Deborah Harkness - Alla själars natt
Vanessa Diffenbaugh - Blomsterspråket
Audrey Niffenegger - Tidsresenärens hustru

Anmäl
2016-01-18 18:54 #14 av: Swadika

#13 Tack, några av de har jag redan läst men ska genast kolla upp det :) 

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2016-01-19 13:10 #15 av: taylor__lambert

Darren Shan serien? Den tycker jag var riktigt bra, kanske inte riktigt vad du är ute efter dock. man kan ju låna första boken och se om det kan vara något man vill fortsätta med. tror det är 12-14 böcker minns inte riktigt. sen finns det andra böcker av den författaren men har själv inte läst dom.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2016-01-19 13:28 #16 av: Swadika

#15 Ska kolla upp det Glad Tack, går ju alltid att ge böcker en chans  ^^

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2016-01-20 22:16 #17 av: felle-j

Anders Jallais böcker kanske? Vet inte riktigt om det är din stil men det är jäkligt bra böcker i alla fall!

Charlie Higsons "De levande döda" är otroligt bra och det är en pågående serie. Det utspelar sig i ungefär nutida London och ett virus har gjort att alla människor över en viss ålder, tror det är 18 eller något sådant, blir till någon sorts zombie och ungdomarna och barnen som är kvar måste kämpa för sin överlevnad.

Anmäl
2016-01-26 14:22 #18 av: Feliiciia

Lars Keplers böcker rekommenderar jag stort.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.