Fantasy/Sci fi

Tips på serier inom Fantasy/Sci-Fi/Dystopier/YA

2016-01-29 19:26 #0 av: Bokhyllad

Tänkte starta en tråd där man gärna får tipsa om sina bästa serier/böcker inom Fantasy, Sci-Fi och Dystopier (gärna YA). Skriv helst ett lite längre inlägg om varför boken/serien är värd att läsa (nörd som jag är av att läsa så många recensioner som möjligt innan jag ger en viss bok en chans), eller länka till en recension eller bokens goodreads-sida.

Själv gillar jag bland annat:

Hungerspelen, Divergent-serien, Mortal Instruments, Infernal Devices, Engelforstrilogin, De Utvalda, Mazerunner, The Selection-serien, Throne of glass-serien, Grisha-serien (Shadow and bone), Fever-serien, True Blood-serien, Twilight, Night huntress-serien och många fler..

Längre tips kommer så småningom..

Anmäl
2016-01-29 23:18 #1 av: IngaTrnqvist

Har du läst alla De Utvalda-böckerna? Är de sammankopplade eller är det bara världen som är den samma? Fick lite den känslan när jag hade läst Graceling och kikade på Fire (har inte läst den än). Men tycker att första boken var riktigt bra. Har ungefär samma favoriter som du :)

Förutom de du har nämnt är två av mina favoritserier Legend av Marie Lu och Shatter Me (Rör mig inte) av Tahereh Mafi. Även The Bone Season av Samantha Shannon, även om det var lite väl komplicerad. Kommer nog ge den en chans till i alla fall i andra boken, The Mime Order. Hela serien kommer bli på sju böcker, så det verkar vara en lång och komplicerad värld och story det där, men om man bara kommer in i den verkar den kunna bli riktigt bra. 

Anmäl
2016-01-29 23:22 #2 av: Swadika

En av mina favoriter är Legend serien av Marie Lu. En riktigt bra dystopi som absolut tävlar om första platsen av mina favoritböcker. Vartannat kapitel är med Day och vartannat med June (huvudkaraktärerna) så man lär känna båda karaktärerna riktigt bra. Första boken är bra, men den blir bara bättre med varje bok.

Ska även bli film  Skrattar

Jag får skriva en längre recession när jag inte sitter vid telefonen, detta är min favoritgenre så jag återkommer med fler tips när jag rotat i bokhyllan 

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2016-01-29 23:28 #3 av: IngaTrnqvist

#2 Ska de bli film? :o
Min absoluta favoritserie, till och med så att jag har dragit ut på att läsa Champion för att jag inte vill att den ska ta slut.. Var har du fått reda på det? Har de gjort casting ännu? *overly exited*

Anmäl
2016-01-29 23:34 #4 av: Swadika

#3 Yes det ska bli film, tyvärr vet jag inte så mycket mer än så. Kommer inte ihåg var jag läste det, men imdb, wikipedia eller facebook. Någonstans i huvudet har jag för mig att den ska komma ut 2016 

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2016-01-29 23:41 #5 av: IngaTrnqvist

#4 Spännande, får googla det. Hoppas på att den blir bra i alla fall! 

Anmäl
2016-01-30 00:16 #6 av: Swadika

Vet inte om dessa böcker passar här, men du tog upp twilight så det kanske passar.

Beautiful Creatures - Kami Garcia och  Margaret Stohl.  Förtjänar inte ett så dåligt betyg, den är absolut läsvärd om man tycker om twilight/mortal instrument. Framförallt fjärde boken är väldigt speciell.

Fallen - Lauren Kate. Har bara läst första boken, men jag tyckte den var bra. Några år sedan jag läste den dock.

Fallen ängel - Becca Fitzpatrick. Hush hush originaltitel. Lite barnslig tyckte jag den var, men absolut läsvärd. 

Bitten - Kelly Armstrong. ÄLSKAR denna, handlar om varulvar. 

All souls - Deborah Harkness. Bara läst första och börjat på andra boken. Läste första boken på svenska och jag har så svårt att byta språk mitt i en serie. Lite halvseg i början men blir bättre. Häxor och vampyrer kan knappt bli bättre Skämtar

Dessa är vad jag kommer på nu i alla fall.

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2016-01-30 11:03 #7 av: Carrosh

Metro 2033

 av Dmitrij Gluchovskij.

Ett kärnvapenkrig har utplånat världen, och till Moskvas tunnelbanesystem har människor flytt och har nu, 20 år senare, hela sitt liv där nere. Varje station är en egen "stat" och mystiska saker händer i tunnlarna.

Kommit en uppföljare, Metro 2034, samt två fanfictions, Resan till ljuset  och Resan till mörkret  (båda av Andrej Djakov, i samarbete med Gluchovskij).

Mycket läsvärd bok om man gillar det där ryska hårda, kalla och samtidigt vill ha en spännande bok där det händer mycket och där man inte riktigt kan gissa sig till vad som händer härnäst.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2016-02-01 14:04 #8 av: Swadika

Kom på tre till dystopier 

Endgame - James Frey. Helt OK bok men med väldigt mycket detaljer. Exemplerna är påhittade då jag inte har boken, men det var ungefär såhär: "det tog 2789 sekunder" eller "vi var 10258cm ifrån varandra", bland annat.

Lite förvirrande då det är väldigt många karaktärer och varje kapitel varierar ur deltagarnas perspektiv.  Andra boken kom ut i höstas(på svenska i alla fall) men har inte hunnit läsa den. 

Delirium - Lauren Oliver. Tyckte väldigt mycket om den (högt betyg på goodread också). En serie som blir bättre för varje bok. 

The 5th wave - Rick Yancey. Inte läst men står på min "Att läsa" lista 

MVH Swadika
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”
- Stephenie Meyer

Anmäl
2016-02-01 19:33 #9 av: Bokhyllad

#1 De är på ett sätt separata böcker, men historierna länkas ihop och samma karaktärer dyker upp i de andra böckerna. Tycker absolut att hela serien är läsvärd!

#8 Har läst två av de böcker du tipsade om.. "The 5th wave" är helt ok (varken mer eller mindre) om man gillar hela alien-invasion-temat med lagom mycket dystopi över det, medan jag faktiskt hade riktigt svårt för"Endgame".. Har inte läst uppföljaren (bok 2), men jag upplevde att både karaktärerna, handlingen och detaljerna inte var något som tilltalade mig i den första boken. Kunde aldrig knyta an till historien.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.