Övrigt

Stadsnamn - behöver inspiration

2016-11-21 10:45 #0 av: Adelheid

Hej.

Jag jobbar på en bok men jag sliter med att komma på namnet där hela händelsen ska utspela sig. Tanken är att det ska vara ett namn som inte finns eller går att koppla till ett specifikt land, men heller inte så ovanligt då detta inte är en fantasy bok. Det ska också vara lika lätt att säga på svenska som på engelska. För exempel så kallar jag staden för Boston fram tills jag kommer på dens namn.

Men jag behöver hjälp. Har gått igenom varje namn generator jag kan komma på men inget känns helt rätt. Har ni några tips och trick till mig?

Anmäl
2016-11-21 10:52 #1 av: blodörn

Rosenzweig kom jag på till en stad fast sen använde jag det inte.

Anmäl
2016-11-23 09:21 #2 av: Adelheid

#1 Tack för tipset men var lite svårt att uttala. :)

Anmäl
2016-12-07 13:36 #3 av: Gronstedt

Det ger alltid lite extra "färg" om du kan koppla namnet till stadens historia. Om stadens grundare till exempel hette Anders, kan staden heta Anderby. Annars kan det vara kopplat till någon historisk eller geografisk funktion, som Tudala eller Twisdale om den grundats som gemensam huvudstad för två dalar, eller Kaupen/Merchery om det är en gammal handelsplats. Eller efter något djur som är viktigt i den aktuella nationen, som Ramnsholm/Ravenshelm eller Ulfsala/Wolverston *kan hålla på länge än*

Anmäl
2017-02-21 10:32 #4 av: Farwuq
Schwartzgaard 
Låter lite mystiskt men likväl möjligt,
det kan vara en plats där det händer lite skumma saker..


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.