Deckare

Förslag på deckare handling?

2017-08-16 14:17 #0 av: Neakarlssons

Hej! Jag sitter och planerar inför en deckare som vi ska skriva i skolan. Hade tänkt något som skulle utspela sig i Skottland, där historia om deras gamla monarki ska vävas in. Något som har med The Stone Of Destiny att göra, eller någon annan gammal skotsk legend/myt l. Någon där ute som har något bra förslag på hur man skulle kunna fixa ihop detta till en bra story? 

Anmäl
2017-08-16 14:25 #1 av: parsley

Hur lång ska texten vara? Är det ett skolarbete så antar jag att det rör sig om en novell. 

Jag känner inte till de myter eller legender du tänker utgå från, men jag antar att du kan skriva om texten, så den blir den egen, utan att det räknas som plagiat.  I korthet kan du tänka så här. Bestäm dig för en huvudperson. Ställ personen inför ett problem som den ska lösa eller ett hinder som den ska övervinna och avsluta med att problemets löses eller hindret övervinns. Är det en deckare du ska skriva, så handlar det om brott, annars blir det någon annan genre. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.