Övrigt

Feelgod

2018-11-28 12:05 #0 av: SonjaG

Hur definierar ni feelgod-böcker? Var går gränsen till "vanliga" romaner?

Är det författaren som sådan eller vad?

Anmäl
2018-11-28 19:18 #1 av: Maleficum

Hm.. svårt att svara på.

Mycket tycker jag kan bero på mitt egna humör men över lag så tycker jag väl en feelgod bok är ganska "lättläst" (inte massa saker att hänga med i och komma ihåg och snabba kast så att säga så man inte behöver lägga så mycket energi på att hänga med i vad som händer), ganska lugnt tempo (men ändå inte tråkigt och för långsamt), inte allt för mycket "ångest" (angst) och "missuppfattningar" och liknande i eventuella förhållanden mellan karaktärer och så får det gärna vara lite humor!

En del författare känns som de "bara" skriver feelgod böcker medan andra har lite blandat från bok till bok.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-28 20:05 #2 av: SonjaG

Ok tack för det bra svaret. Då har jag nog fattat begreppet. Inte ofta jag läser sånt, faktiskt. Jag vill helst lära mej ngt. Om personer, platser, historia. 

Anmäl
2018-11-28 20:52 #3 av: BrittaD

# 1
Bra beskrivning. Kan lägga till att feelgoodboken skall ha en positiv ton och ett lyckligt slut. En hjärtevärmare. Plus lite tårar. Och det är boken man kallar feelgood, även om det är som Maleficum skriver vissa författare som specialiserat sig på den genren.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.