övrigt

Dåligt samvete

2019-07-21 18:23 #0 av: MonicaLagerquist

Har du dåligt samvete för att du läser /lyssnar på en bok för ofta?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-07-21 18:44 #1 av: Loris M

Hur menar du? Varför skulle man ha det?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-07-21 19:12 #2 av: MonicaLagerquist

Jag sitter ju ofta vid datorn och lyssnar på böcker och spelat korkade bollspel samtidigt. Det blir ju ett antal timmar om dagen då det ser ut som om jag bara sitter vid datorn och leker. Fast jag lyssnar på en bok.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-07-21 20:53 #3 av: kara_murray

Jag kan ha dåligt samvete ibland för att jag sitter och läser en bok, då jag skulle kunna använda tiden till städning, vattna blommor, vika tvätt, promenad eller matlagning... Däremot funkar ljudböcker vid städningen, diskning och vika tvätt så där används tiden effektivt....

Anmäl
2019-07-21 21:03 #4 av: Tarotstollan

Tja, eftersom jag lever ensam så är det ju jag själv som får stå ut med det som är ostädat, odiskat osv om jag hellre väljer att läsa än städa och diska.
Så har jag dåligt samvete? Ibland men inte särskilt ofta!Skrattar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2019-07-21 21:13 #5 av: BrittaD

Aldrig att jag skulle ha dåligt samvete för att jag läser ofta. Snarare då om jag bara slösurfar vid datorn eller på mobilen. Det försöker jag låta bli.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-07-21 21:50 #6 av: Lavine

Jag har faktiskt dåligt samvete för att jag läser för lite/sällan. Glad Jag är ofta trött efter jobbet och då har jag lättare att surfa runt nån timme i stället för läsa. Förr i tiden var bokläsning avkoppling, nu kan det kännas jobbigt. Men jag räknar med att komma över det så småningom.  Nu på sommaren hittar jag många tillfällen till att sitta ute och läsa,  fastän jag inte har semester, och då är det just det, avkoppling. 

Anmäl
2019-07-22 20:30 #7 av: panini

Jag känner precis som #6, får dåligt samvete för att jag läser för lite.
Min ADD har blivit värre med åren så får hela tiden svårare och svårare att koncentrera mig. Även om jag älskar boken så går det liksom bara inte. Det gör ju att jag istället vänder mig till mobilen/datorn.
Turligt nog så finns ju ljudböckerna, men där så tröttnar jag oftast efter en månad eller två!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.