Etikettövrigt
Läst 8961 ggr
[Malin]
2013-05-23, 11:50

Bokmässan 2013

Den 26-29 september i år hålls Bokmässan, en årlig mässa på Svenska Mässan i Göteborg. Varje år besöks mässan av mängder med folk, både från Sverige och utlandet. Folk träffas för att gå på någon av de många seminarierna som erbjuds, för att botanisera i bokhyllorna hos förlagen eller helt enkelt njuta av atmosfären.

Bokmässan är för många höstens höjdpunkt. Att ha sina favoritförlag under ett och samma tak samtidigt som man kan lyssna till intressanta föreläsare eller författare och få sina böcker signerade är mycket värt.

I år kommer mässan som sagt hållas mellan den 26 och 29 september. Mässan har dessutom ett nytt tema varje år och i år är det Rumänien som står i fokus, men mer om det kommer. Mässan har öppet från morgon till kväll varje dag under mässdagarna men det finns särskilda öppettider för branschfolk, ni kan hitta mer information om det här. Varje dag hålls dessutom en mängd seminarier av allt från författare till förläggare. Årets seminarieprogram presenteras i slutet av maj men vill man redan nu köpa seminariekort kan man göra det här.

Bland årets utställare finns t.ex Adlibris, Alfabeta Bokförlag, Bonnierförlagen, Forma Books, Galago, Norstedts och Sekwa Förlag. Hela listan hittar ni här.

Så, ses vi på mässan?

Foto: Malin

Tarotstollan
2013-08-27, 00:43
#1

Tyvärr! Har aldrig varit på en bokmässa då jag inte har varken råd eller möjlighet att ta mig dit men det skulle vara kul, tror jag!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Zynell
2013-08-27, 12:15
#2

Jag var på Göteborgs bokmässa förra året. Tyckte inte det var särskilt speciellt. De flesta böckerna verkade kosta lika mycket som i bokhandeln plus att de flesta böcker man såg kunde man lätt köpa i en bokaffär också. Kändes mest som en enda stor bokaffär än en bokmässa.

monstermash
2013-08-29, 16:18
#3

Jag funderar på att gå dit, har aldrig varit på en bokmässa. Får se vad jag tycker om det hela.

Ina Dahl
2013-09-06, 12:26
#4

Klart vi ses! 😃

I monter A04:12 precis vid Barnens Torg hittar ni mig hela mässan! Kom gärna förbi och säg hej!

Upp till toppen